Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران ضمن تاکید بر هزینه‌ساز بودن احیای مجدد وزارت بازرگانی، تقویت معاونت‌های حوزه بازرگانی وزارت صمت را راهکاری موثر در تقویت بازرگانی داخلی و تجارت بین المللی کشور بیان کرد.

گروه صنعت، معدن وتجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «فریال مستوفی» رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران پیرامون تفکیک وزارت صمت و احیای مجدد وزارت بازرگانی اظهار کرد: در سال ۲۰۰۱، چنین اقدام مشابه‌ای در ژاپن صورت گرفت و وزارتخانه‌های مختلف که مرتبط با یکدیگر بودند در هم ادغام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان یکی کردن وزارتخانه‌های اقتصادی ژاپن به گونه‌ای انجام شد که د یک وزارتخانه با بیش از ۲ هزار پرسنل در وزارتخانه‌ای با همان تعداد نیروی انسانی و با همان رویکرد ادغام شد، سیاسیتی که در آخر باعث کاهش چشمگیر تعداد نیرو‌های دولتی کشور ژاپن در آن نهاد اقتصادی شد.


رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران با انتقاد از روش غلط ادغام وزارتخانه‌های صنعت، معدن و بازرگانی در اوایل دهه ۹۰ گفت: واژه ادغام به معنای کوچک کردن و چابک سازی دولت و در نتیجه کمتر شدن هزینه‌ها است. اما در ایران چنین هدفی محقق نشد. وقتی وزارتخانه‌ی بازرگانی و صنایع و معادن را ادغام کردیم، فقط اسم‌ها عوض شد و در واقع پرسنل سر جای خودشان باقی ماندند و کوچک سازی در دولت انجام نشد.


وی ختاطر نشان کرد: اگر قصد داریم دولت را کوچک و هزینه‌های جاری کشور کم کنیم، باید ادغام وزارتخانه‌های مرتبط به طور جد را در دستور کار خود قرار گیرد. در حال حاضر موضوع مورد بحث این است که ما مدام در حال آزمون و خطا هستیم و این در مجموع به ضرر کشور است. باید سیاستگذاری‌ها با برنامه ریزی درست و بررسی‌های دقیق انجام شود.


مستوفی تاکید کرد: در ابتدای دهه ۹۰ ادغام وزارت بازرگانی و صنایع و معادن با هدف کوچک سازی دولت انجام شد که در نهایت موفقیت آمیز نبود. اما اکنون تفکیک این وزارتخانه‌ها و تشکیل مجدد وزارت بازرگانی نتیجه‌ای جز هزینه‌های هنگفتی برای اقتصاد کشور خواهد داشت. مطمئنا هر چقدر که دولت کوچک‌تر شود، برای اقتصاد کشور بهتر خواهد بود.


این عضو هئیت نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه در شرایط فعلی تشکیل وزارت بازرگانی مسئله‌ای را حل نخواهد کرد، گفت: برای جبران کاستی‌های به وجود آمده در عرصه‌های بازرگانی داخلی و خارجی باید معاونت‌های حوزه بازرگانی و تجارت تقویت شوند. در حال حاضر مشکل اصلی کشور این نیست که وزارتخانه‌ها جدا باشند یا نباشند، بلکه موضوع این است که افزایش کیفیت کار وزارتخانه‌ها را داشته باشیم.


مستوفی در پایان پیرامون اجرای قانون تمرکز اختیارات و وظایف بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی به جای ایجاد وزارت بازرگانی نیز تصریح کرد: خصوص اجرای قانون تمرکز اختیارات و وظایف بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی به جای ایجاد وزارت بازرگانی لازم است. حتی اگر قانونی بد باشد، اجرای آن بهتر از عدم اجرای آن است. متاسفانه مشکلی که ما در کشورمان داریم این است که قوانین را اجرا نمی‌کنیم یا درست اجرا نمی‌کنیم. ما تبدیل به کارخانه تولید قانون شده ایم، بدون اینکه این قوانین را اجرا کنیم.


پایان پیام//

برچسب ها: تفکیک وزارتخانه ها ، وزارت صمت ، وزارت بازرگانی ، سید رضا فاطمی امین ، علیرضا پیمان پاک ، فریال مستوفی ، بازرگانی داخلی ، تجارت خارجی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Ryg

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: تفکیک وزارتخانه ها وزارت صمت وزارت بازرگانی سید رضا فاطمی امین علیرضا پیمان پاک بازرگانی داخلی تجارت خارجی وزارت بازرگانی وزارتخانه ها وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۴۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ

سعید آزادیان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته در راستای پیاده سازی نظام حکمرانی آموزش عالی مأموریت گرا سیاست‌های توسعه‌ای را مبتنی بر حل مسائل و نزاعات منطقه‌ای، ملی و در برخی اوقات بین المللی گذاشته است.

وی ادامه داد: هرگونه گسترش در خصوص واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و توسعه رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی مبتنی بر نگاه مأموریت گرای آمایش محور است که در چند سال قبل اتفاق افتاده و امسال هم در مقطع ارشد و دکتری با همین رویکرد ۲۴۰ رشته محل را در کل کشور، درون استان‌ها و بر اساس نگاه مأموریت گرا با هماهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مصوبه شورای گسترش در واحدهای مرکز استان‌ها و واحدهای بزرگ‌تر ادغام کرده ایم.

رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: یک استاندارد برای پذیرش در مقطع ارشد و دکتری از طرف وزارت علوم وجود دارد که ما مبتنی بر همان استانداردهایی که وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده است دانشجویان را پذیرش خواهیم کرد، در واقع هر اتفاقی که در سازمان سنجش وزارت علوم رخ بدهد، در دانشگاه آزاد اسلامی هم بر اساس ظرفیت‌هایی که وجود دارد اجرایی خواهد شد.

آزادیان با بیان اینکه قاعدتاً مجوز همه رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم صادر شده و مورد تأیید وزارت علوم است، گفت: در خصوص مقاطع ارشد و دکتری با توجه به تقاضایی که هر سال وجود دارد تعداد پذیرش یک مقدار متغیر است مثلاً در مقطع دکتری ۱۴ هزار نفر ظرفیت اسمی در سطح کشور وجود دارد اما اینکه این تعداد چقدر محقق بشود به انتخاب متقاضیان وابسته است که تا الان درگیر فرایند آن هستیم.

وی در پایان گفت: تعداد افرادی که به مصاحبه دعوت می‌شوند معمولاً به این بستگی دارد که چه تعداد افراد چه رشته محل را انتخاب می‌کنند و ما بر اساس یک تناسب بین رشته و ظرفیت و متقاضی افراد را به مصاحبه دعوت خواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • انبار‌های هلال‌ احمر نیاز به تقویت جدی دارند/ وزارت کشور منابع مالی را تامین کند
  • نشست معاونان عمرانی ادوار وزارت کشور برگزار شد
  • حضور فعال معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت در نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • کوچک شدن بسته‌های خدمتی، دغدغه بیماران تالاسمی
  • وزیر نفت با وزیر تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی دیدار کرد/ مرتضوی: وزرات نفت بخش قابل توجهی از عقب‌ماندگی اقتصادی کشور را رفع کرد 
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ